• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Обговорення ОП Середня освіта (Природничі науки)  першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

Обговорення ОП Середня освіта (Природничі науки) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

26 квітня 2024 року відбулась онлайн зустріч розробників ОП Середня освіта (Природничі науки) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Валентини Плющ (гарант) та Наталії Подопригори з випускниками цієї ОП 2023 року.

На зустрічі гарантом було презентовано освітню програму у новій редакції зі змінами у складі груп забезпечення, освітніх компонентах і змістовному наповненню у зв’язку з мінливістю обставин, пропозицій стейхолдерів, надісланих рецензій тощо.

Під час обговорення випускники наголосили, що підготовка за ОП Середня освіта (Природничі науки) відбувається на високому рівні. Водночас вони відзначили, що презентована ОП суттєво еволюціонувала, враховуючи зміни середовища, засвоєння потрібних навичок soft skills і попиту на ринку праці. Також обговорили пропозиції щодо покращення програми та надали свої пропозиції. Зокрема Яна Закушняк зазначила, що доцільно продовжити практику залучення зовнішніх стейкхолдерів, зокрема, представників академічної спільноти, професіоналів-практиків до проведення занять на даній ОП; Діана Коврига зазначила, що відповідно до поданої у ОП ЗК 9 Здатність використовувати знання іноземної мови в освітній діяльності, варто було б додати ОК, які вивчаються іноземною мовою. Висловлені думки та побажання випускників буде враховано при затвердженні освітньої програми.

Інформацію підготувала д.п.н., професор Валентина Плющ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись