• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Правнича спільнота Університету – учасники онлайн-курсу «Цифрові навички для освіти з Google»

Правнича спільнота Університету – учасники онлайн-курсу «Цифрові навички для освіти з Google»

У сучасному світі, де цифрові технології пронизують усі сфери життя, розвиток цифрової компетентності викладачів ЗВО стає не просто важливою, а й необхідною умовою для ефективного виконання їхніх професійних обов'язків.

Так у період із 19 березня до 1 травня 2024 року Академія цифрового розвитку за підтримки Міністерства освіти і науки України проводила онлайн-курс «Цифрові навички для освіти з Google».

Підвищити рівень цифрової компетентності та пізнати нове вирішили і співробітники факультету історії, бізнес-освіти та права ЦДУ ім. В. Винниченка, зокрема Лариса Філоретова (кандидат історичних наук, доцент, декан факультету історії, бізнес-освіти та права), Тетяна Мілова (кандидат юридичних наук, доцент, завідувач кафедри права та правоохоронної діяльності, гарант ОП «Право» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти), Андрій Манжула (доктор юридичних наук, професор, професор кафедри права та правоохоронної діяльності, гарант ОНП «Право» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти), Катерина Трошкіна (кандидат юридичних наук, доцент, заступник декана факультету історії, бізнес-освіти та права з навчально-методичної роботи), Владислав Крушеніцький (здобувач другого року навчання ОНП «Право» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти).

Онлайн-курс мав на меті поглибити цифрові навички педагогічних і науково-педагогічних працівників щодо організації безпечного цифрового освітнього середовища за допомогою інструментів Google Workspace for Education та його наповнення.

Змістове наповнення курсу містило в собі такі тематичні блоки:

Тема 1. Покращуйте ефективність освітнього процесу.

Тема 2. Створюйте інтерактивні уроки.

Тема 3. Аналізуйте та управляйте освітнім процесом.

Тема 4. Формуйте персоналізований підхід.

Тема 5. Штучний інтелект для освіти. Gemini.

Тема 6. Цифрова безпека для освітян.

Тема 7. Безпека дітей та молоді в Інтернеті.

Форми контролю за роботою учасників курсу включали в себе тестування наприкінці кожного тематичного блоку та фінальне підсумкове тестування за результатами курсу.

Цікавими й корисними для учасників були Сесії Q&A, де кожен учасник мав можливість наживо поставити питання тренеру курсу.

За підсумками опанування курсу учасники отримали сертифікати.

Розвиток цифрової компетентності викладача ЗВО – це інвестиція в майбутнє освіти. Викладачі, які володіють цифровими компетенціями, можуть зробити освіту більш якісною, доступною та цікавою для студентів, а також допомогти їм підготуватися до успішного життя в майбутньому.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись