• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Зустріч із Заступником міністра освіти і науки: актуальні питання для університетів

Зустріч із Заступником міністра освіти і науки: актуальні питання для університетів

1 травня 2024 року відбулася онлайн-зустріч ректорів ВНЗ із Заступником міністра освіти і науки України. Сторони обговорили низку важливих питань щодо розвитку вищої освіти в Україні.

Учасники обговорили актуальні питання щодо організації та проведення вступної кампанії, зосередившись на забезпеченні прозорості та доступності для всіх абітурієнтів. Під час зустрічі йшлося про законопроєкти 9600, 10177, 10399, перспективи розвитку вищої освіти в Україні. Представники університетів проаналізували зміни до переліку спеціальностей та їхній вплив на університетські програми. Обговорено формулу розподілу бюджетних коштів та її вплив на фінансування університету.

За підсумками зустрічі було вироблено рекомендації, спрямовані на покращення якості освітніх послуг, зміцнення автономії університетів та розвиток вищої освіти в Україні загалом.

Університет активно співпрацює з Міністерством освіти і науки України для вирішення актуальних питань розвитку вищої освіти та забезпечення якісної підготовки фахівців.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись